בריאות ורפואהמאמרים

גמילה מסמים קלים – מה חשוב לדעת?

האם אפשר לעבור גמילה מסמים קלים או אלכוהול ועדיין לנהל במקביל את החיים ללא הפרעה? זו אחת השאלות שהכי קשה לענות עליהן. יש אנשים שאומרים שזה לא אפשרי, בעוד שאחרים מאמינים שכן.

יש האומרים שלאנשים שמכורים לסמים או לאלכוהול יש חיי משפחה, מה שאומר שהם עדיין יכולים ואפילו צריכים להיות עם יקיריהם. אחרים חושבים שצריך לעשות גמילה מקנאביס הרחק מהמשפחה מטעמי בטיחות. לא פעם, המכרים, החברים, הקולגות בעבודה ואפילו בני המשפחה יכולים לדרדר את המכור להשתמש שוב באלכוהול או בקנאביס. האמת נמצאת איפשהו בין שני הקצוות הללו, אבל זה יהיה תלוי במידה רבה במצבו של האדם ובסוג הגמילה שהוא עובר.

גמילה מסמים קלים ואלכוהול במקביל להתנהלות שגרתית

לא תמיד קל לצאת לתוכנית שיקום וגמילה מאלכוהול וסמים. אנשים מסוימים עשויים להתקשות לוותר על אורח החיים שהם רגילים אליו, מה שעלול להקשות עליהם להישאר בגמילה. דרך אחת שכמה אנשים מצאו הצלחה היא באמצעות תוכנית של אשפוז יום.

שירות זה עוזר לאנשים להישאר אחראים על יעדי ההחלמה שלהם ומחבר אותם עם אחרים במצבים דומים. כמו כן, בערב אותם מכורים זוכים להגיע לביתם וחזרה לחיי המשפחה שלהם. חשוב לציין, תוכניות אשפוז יום לא יתאימנו לכל סוגי הנגמלים. ישנם מכורים שיהיו חייבים להתנתק מכל מה שהם מכירים לתקופה מסוימת

אפשרי לעבור גמילה מהתמכרויות ולנהל חיי משפחה?

אנשים רבים המתמודדים עם התמכרות מתקשים לאזן בין הדרישות של חיי המשפחה שלהם לדרישות הגמילה. זה יכול להיות מאתגר להחזיק משפחה ולעבור גמילה מסמים בו זמנית, אבל זה אפשרי. התמכרות לאלכוהול וסמים יכולה להשפיע על חיי האדם בדרכים רבות. זה יכול להוביל לירידה בחיי החברה, חיי המשפחה והקריירה.

אם אתם מנסים להחלים מההתמכרות, חשוב שתאזנו את תהליך השיקום עם שמירה על חיי משפחה בריאים. ואם מבחינתכם האיזון הנכון הוא ניתוק מסוים מחיי החברה או חיי המשפחה שלכם, עדיף להירשם לתוכנית של מרכז גמילה. כך תוכלו עדיין להנות מביקורים של בני משפחה וחברים, אך עדיין להיות מנותקים מהסביבה שאולי מסכנת אתכם.

בחלק מהמקרים אכן אפשר לעבור גמילה מסמים קלים ואלכוהול באמצעות אשפוז יום. המטרה של תוכניות אלו היא לעזור למכורים להבין את דפוסי ההתמכרות שלהם, לזהות טריגרים ולבצע בחירות בריאות יותר. עד כמה אשפוז יום יהיה מומלץ למי שמעוניינים לעבור טיפול בהתמכרויות? כל מקרה לגופו.

דילוג לתוכן